Marinehjemmeværnet

Militær rang: Konstabel (OR-1) – inaktiv
Missioner:
COVID-19 Beredskab (2020-2021)

MHV rang: Specialist (F111 / OR-2)
Funktioner:
Gast, HVF 369
IT-Specialist, HVF 369 Holmen
Webmaster, HVF 369 Holmen
IT-Specialist, HVF 367 Dragør (midl. støttefunktion)
Webmaster, HVF 367 Dragør (midl. støttefunktion)

Våbenarter uddannet på: GV M/95, LMG M/62, LMG M/60E6

Uddannelser (udsnit):
Grundlæggende Instruktør,
Maritim Almen Befalingsmand (op til OS),
Faldskærm (Holland),
Common Faculty Development-Instructor Course/CFD-IC (USA).

En lille drøm om at være soldat har altid været der; men jeg nåede faktisk aldrig min værnepligt. Dog har jeg flere gange været inde for at snuse til Hjemmeværnet, i første omgang MOTINF der dengang lå på Christianshavn, og i maj 2018 blev jeg så optaget i Marinehjemmeværnsflotille 369 på Holmen i København, hvor jeg hurtigt fik gennemgået min uddannelse som dæksgast, og senere har uddannet som IT-Specialist samt påbegyndt uddannelse som navigatør.

Fra 30. maj 2023 har jeg også været IT-Specialist og Webmaster (19. juni 2023) i HVF 367 Dragør.

Anerkendelser:

  • Faldskærmsvinge, B Brevet (Hollandsk, Static line)
  • DFU Faldskærmsvinge, Bronze
  • Forsvarets Geværskyttemærke, Bronze
  • Forsvarets Kampsvømmermærke, Bronze
  • Forsvarets Kampsvømmermærke, Sølv (x2)
  • Forsvarets Førstehjælpsmærke, Bronze
  • Anerkendelse af særlig indsats under Corona-pandemien (x3)
  • War on Virus COVID-19 Service Medal (European Paratrooper Association)
  • Forsvarsministerens Medalje for Særlig Indsats

Medaljer

Det er ikke mange medaljer der er at hente i Hjemmeværnet – men det er heller ikke derfor jeg er der. Her ses de medajler jeg har fået tildelt i forbindelse med tjenesten. Dette tæller dog ikke marchmedaljer:

Udmærkelstegn

Dette galleri indeholder mine udmærkelsestegn jeg har fået gennem tjenesten. Det er dog ikke nemt at få udmærkelstegn i Hjemmeværnet længere da mange af tegnene ikke tilbydes, kun sjældent tilbydes, eller kun tilbydes enkelte funktioner.

Challenge Coins

Som så mange andre har jeg fået påbegyndt en lille samling af såkaldte Challenge Coins; den første fik jeg under mit CFD-IC (amerikanske instruktørkursus), og kort efter fik jeg en sammen med en løbemedalje fra USAF. Enkelte er støttemønter.

Mindesmærker

Under forskellige uddannelser, opgaver, marcher, og lignede har jeg også modtaget forskellige patches, enten som en del af opgaven eller i bytte for egne mærker. Her kommer et lille udsnit af dem.

Denne sektion viser mine gradstegn gennem min karriere – både den frivillige og den lønnede som kontraktansat. Sløjferne står i orden efter modtagelse:

Denne sektion viser egne enhedsmærker gennem tiden; der er en del der er aktive, og en del der er historiske da de enten er blevet udskiftet som følge af nye mærker, færdiggjorte opgaver, eller lignende. Mærkerne er sat op (cirka) i den rækkefølge modtaget, uanset om de stadig er aktive eller ej: