Lenovo IBM ThinkPad T60

Ældre business-class bærbar med original docking station som jeg fik til en rigtig god pris da man ikke vidste om den virkede eftersom at strømforsyningen var gået tabt. Jeg vidste dog at jeg havde et par af de gamle første generations Lenovo strømforsyninger som var kraftige nok til at kunne trække docken også så tænkte at det ville da være OK at få den med hjem i håb om at den virkede – og det gjorde den!

Generelt er den i fin stand, der er lidt slidtage på bl.a. låget, og der er nogle revner i plasticen ved udstødningen, men ellers i overraskende god stand for en 16½ år gammel computer! Jeg fik som nævnt computeren med original Lenovo IBM ThinkPad docking station med begge nøgler og den er leveret med det store 9-cellet batteri.
Derudover har jeg selv et 6-cellet IBM batteri der lavet til modellen samt et Privacy Filter til at montere foran skærmen.

Modellen er lidt sjov da det er transitionsmodellen: Forgængeren T43 er godt nok produceret af Lenovo men har kun IBM logoer og den gamle Access IBM knap, efterfølgeren T61 har kun Lenovo logoer – men denne her ligger lige imellem med IBM ThinkPad logoer på låget og håndpladen, men Lenovo logo under skærmen ved siden af modelnavnet. Dockingstationen har dertil også kun IBM ThinkPad logo på, men har et Lenovo logo på instruktionsklistermærket – jeg har derudover også en “ren” Lenovo ThinkPad dockingstation (til bl.a. T61) som denne T60 også passer ned i. T60 var desuden også den første med den blå ThinkVantage knap til at tilgå BIOS frem for den gamle, runde Access IBM knap.

Computeren er blevet renset; der var en “fan error” som viste sig at være et mærkat dsom var blevet suget ind i blæseren og derved besværliggjorde dens arbejde og nogle gange stoppede den helt. Derefter er der installeret Windows XP Professional via Lenovo Rescue and Recovery genoprettelses CD’er. Under rensningen viste det sig også at den leverede 100 GB SATA harddisk var blevet udskiftet med en 120 GB – også original Lenovo branded.

Jeg vil lige have kigget om ikke jeg har en tidssvarende Lenovo mus (det mener jeg nok at jeg burde have endnu) – og måske har jeg også stadig en ThinkPad taske tilbage. Jeg vil ydermere prøve at finde et tidsvarende tastatur også. Det ville blive rigtigt lækkert ville være at finde en Lenovo skærm fra 2007 (2008 kunne også gå an).

Årgang2007 (5. juli)
CPUIntel Core Duo T2400 @ 1,83 GHz
RAM2x 1 GB Samsung PC2-5300S 667 MHz
= 2 GB DDR2 RAM
GrafikchipATI Mobility Radeon X1300 @ 512 MB
Lager120 GB Hitachi Travelstar HTS541612J9SA00 (original, eftermonteret – FRU: 42T1417)
Originalt leveret med 100 GB
PSU/BatteriLenovo/Sanyo 41++ 10,8 V 7,14 Ah 9-cellet Li-ion (originalt leveret)
IBM/Lenovo NOM 10,8 V 5,52 Ah 6-cellet Li-ion
Lenovo 90W 20V
Operativ systemWindows XP Professional (32-bit)
MusLenovo
TilbehørIBM ThinkPad Advanced Mini Dock type 2504-10U (originalt leveret)
3M Privacy Filter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *