MSI Hatchling

Nogle gange finder man bare på underlige ting; som f.eks. som at købe et meget billigt kabinet – og fylde den med et nyt build – som godt nok skal erstatte noget andet.

Jeg fik et MSI Nightblade kabinet for kun en 20er – til gengæld fungerede powerknappen ikke – det var ikke den originale, men en reset-switch fra et andet kabinet; jeg fandt hurtigt ud af at den ene ledning var faldet af og at den var meget dårligt limet på med hot glue: Et kort sving med min loddekolbe og ledningen sad godt igen, og så lidt solidt montørlim så sad knappen også helt korrekt (ikke kønt – men det kan ikke ses, dog funktionelt!). Dermæst manglede også rammen til at montere strømforsyningen; dette skal jeg dog lige have arbejdet lidt på hvad jeg gør – og så opdagede jeg at den plade i “yder”siden hvor kabinetkøleren skal sidde heller ikke var med – her kan jeg nok lave en ny på værkstedet. Derudover skal jeg lige være helt sikker på pinout på front panel stikket – men det ligner nu meget godt et standard MSI-pinout – så kan jeg måske endda få sat swtichen helt perfekt på.

Denne Nightblade viste sig at være en Nightblade B85C-056EU – den har originalt haft et custom MSI B85i Gaming bundkort med en fjerde generation Intel Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM, 1 TB harddisk, trådløst internet på bundkortet og et 2 GB GTX960.

Til at fylde det søde, lille kabinet skulle jeg jo bruge et ITX-board – og i dette kabinet skulle det jo naturligvis være et MSI board! Jeg ville helst have haft noget i Z-klassen, og gerne noget der lå tæt på Nightbladens oprindelige design (og faktisk genre lidt bedre da modellen jo var ved at være aldrende) – men der var ikke meget at vælge imellem, så det blev en H-klasse i Pro-serien. Til køling er jeg gået med min Noctura som jeg oprindeligt har brugt på mit Double Dragon build – som jeg har lidt idéer med, og som CPU fik jeg en i3 med bundkortet, men jeg vil meget gerne have fat i en i5 så det passer med klistermærket på kabinettet. Grafikkortet er også taget fra min Double Dragon da det er en fin ITX-størrelse, selvom kabinettet sagtens kan tage et helt stort dual slot grafikkort hvis man ikke skal have optisk drev og bruger en mindre strømforsyning, f.eks. af SFX-typen. Grafikkortet kræver heller ikke meget strøm, da det kun trækker 75W og derved ikke kræver separat strøm – en 300W strømforsyning skulle kunne være nok.

Foruden at skulle have ny kabinetkøling både bagpå og i siden, så skal jeg også have kigget på pinout til panelet foran; MSI har valgt at bruge standard connectors og til USB 2.0, USB 3.0 og HD-audio har jeg fået bekræftet at de er industristandard – men til selve panelet er connectoren normal MSI standard – og dog, for der er jo en reset switch på bundkortet – og ledninger i den stilling på stikket, men ingen reset switch på kassen.

KabinetMSI Nightblade
BundkortMSI H110I-Pro
CPUIntel Core i3-6100 @ 3,7 GHz
CPU-kølerNoctura NH-L 12S
RAM8 GB AData AD4U2400J4G17-S DDR4 (2×4 GB)
GrafikkortMSI Nvidia GeForce GTX 1650 D6 Aero ITX OCV1 @ 4 GB DDR6 VRAM
NetkortLanberg NC-0300-WIE (USB – 2,4 GHz)
Lager500 GB Samsung 970 EVO Plus NVMe
PSUCorsair RM750
OSDrauger OS, SteamOS eller Linux Mint
KabinetkølingArctic P12 Silent 120 mm (side)
TastaturMSI Vigor GK30
MusMSI Clutch GM50
ControllerMSI Force GC20
MusemåtteMSI Agility GD60

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *