Amitech FreeNote 4407

Min mor havde sådan én engang – men det er ikke denne her (jeg ved faktisk ikke hvad der er sket med den).

Dette er min morfars: Han købte den for mange år siden til at have tekniske tegninger på når han arbejdede med elektronik i deres forretning. Da de lukkede butikken for at gå på pension så lå den under sofaen i nogle år og han brugte den sjældent: På dette tidspunkt var den allerede meget langsom – og han fik en iPad i stedet. Derefter fik jeg den gamle Amitech – inklusiv taske, trådløst netværkskort – og alle softwareskiver og manualer.

Computeren er efter min mening utroligt dårligt designet af Amitech: Den er under dimensioneret i forhold til at den er leveret med Windows XP – og Amitechs underleverandør har endda sat et klistermærke på hvor der stolt fortælles at computeren er designet til Windows 2000 Professional og Windows Me (og det tror jeg også at den kører fint) – og Amitech har ikke engang gidet at fjerne dette mærke.

Jeg har lidt en lumsk plan om at fjerne og gemme den originale harddisk (den har jo Windows XP recovery partitionen liggenede) og i stedet installere en mSATA SSD i et lille mSATA/IDE-kort jeg har liggende og derved få en fin, hurtig Win 2K maskine til at kunne arbejde med noget ældre software. Desværre har den ikke Serial, men jeg kan også bruge USB til at programmere min Beo5 fjernbetjening, som nok bliver denne computers primære opgave.

Det fede ved Amitech bærbaren er jo at det er et dansk mærke, ligesom Zepto, det ufede er jo at Amitech ofte købte nogle dårlige discount maskiner som de så satte deres eget klistermærke på – i dette tilfælde er det en taiwanesisk Mitac MiNote 7521C.

Årgang2002
BundkortSiS 630S chipset
CPUIntel Celeron @ 1,3 GHz (Tualatin QS)
RAMSamsung / eZ Memory 256 MB
Grafikchiponboard SiS 630 GPU – 16 MB
LagerTransend 64 GB mSATA SSD i en IDE-adapter
DVD-ROM
Mitsumi D353G FDD
PSU/BatteriMoli 3iCR18650E2 11,1 V 3300 mAh batteri
Skærm
OSMicrosoft Windows 98 SE
(Originalt Microsoft Windows XP Home – designed for Windows 2000 Professional og Windows ME)
MusMicrosoft Wireless Notebook Laser Mouse 6000 Model 1054)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *