IBM ThinkPad 760XL

Go’ gammel computer: Over 20 år (bygget juni 1997) som har to store fordele mod mange nye computere: 
Når jeg arbejder med gamle computer arkitekturer så er et indbygget diskettedrev ganske fordelagtigt da USB-diskettedrev ikke altid kan håndtere 720kb disketter, eller ikke kan klare de specielle formater som de andre arkitekturer har behov for. Internt diskettedrev kan bruges til at overføre data mellem mine Macintosher og min Atari ST. 

En anden fordel er en D9 COM port som bl.a. skal bruges til at snakke med mine Amiga’er. 

Ulempen ved denne gamle computer er at den ikke har USB-drev – så data mellem min moderne computer som kan gå på Internettet – især da jeg ikke vil have en så gammel computer på netværket 😉 

—– 
En lille opdatering, jeg har siden opdaget at disketettedrevet ikke læser: det er desværre meget normalt at et diskettedrev der ikke har været i brug længe skal have en alvorlig rens – så det må vi kigge på på et tidspunkt – jeg havde jo nemlig overvejet at skife OS ud med f.eks. OS/2 og jeg skal bruge nogle disketter til det; ellers skal jeg til at bygge en installations server og installere via netværk, men det har jeg nu ikke meget lyst til!  

Årgang1997
CPUIntel Pentium MMX CPU @ 166 MHz
RAM88 MB RAM
GrafikchipTrident Cyber9385 – 1 MB
Lager2.1 GB HDD
PSU/Batteri16V 2,2A PSU
Skærm12.1″ TFT SVGA+ med en opløsning på 800×600
OSWindows XP Professionel
PLACEHOLDER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *