Dad-I/O (Givet væk)

Min far var ham der gjorde at jeg voksede op med computer; det var ham der havde en Commodore 64, og ham der skaffede os en Amiga 500 – senere en Commodore CDTV og sig selv et par IBM-PCere – og ham der lærte mig at bygge computere da han byggede min første og senere hjalp med til at bygge den originale udgave af The Beast.

Desværre har han ikke rigtigt fulgt med – naturligvis bl.a. fordi hans spil stadig er mange af de gamle, men han kan nu også godt lide et godt strategi spil som f.eks. Total War-serien. Hans computer er en gammel midt-2000 Pentium 4 med 1 GB DDR RAM og et….. GeForce FX5200… Det er fint nok til retrohygge (ok; et bedre grafikkort ville være idéelt), men med en computer der også går på nettet er Windows XP bare ikke en god idé når også hans andre devices tilgår samme netværk og hans bank og andre sider med personlige data.

Så jeg sagde at nu er nok nok! Som hans fødselsdagsgave bygger jeg ham derfor en ny computer! Han har selv fået lov til at vælge kabinettet, for det skal hest være et han kan holde ud at kigge på, så valget er faldet på et polsk Akyga-kabinet, som er meget gammeldags (PSU i toppen, og ingen USB 3.0), men egentligt rimeligt pænt. Resten har jeg stået for at få skaffet til ham og sat sammen til noget der kan klare Shogun 2: Total War – og hvad vi nu ellers finder på at kaste efter den af det han kan lide… Stømforsyningen er dog lige på grænsen, men jeg havde allerede overskredet budgettet ret meget, så det bliver en senere omgang hvor vi også kan ilægge mere RAM.

KabinetAkyga AK995BK
BundkortASUS Z97-P
CPUIntel Core i7-4770K @ 3,5 GHz
CPU-kølerCooler Master Hyper 212 EVO
RAM32 GB: Vengence DDR3 CMY32GX3M4A1600C9R (4x 8 GB)
GrafikkortASUS Strix GTX 970 OC – 4 GB DDR5
Lager120 GB Intenso SSD SATA III High Performance (system)
2 TB Western Digital ED20EARS HDD (data)
PSUCorsair TX750W (CMPSU-750TX) 750W
OSMicrosoft Windows 10 Pro
Kabinetkøling1x Arctic P12 PWM (120mm)
TastaturLogitech
MusLogitech

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *