Sinclair ZX Spectrum 48k

Engelsk computer – og en af mine computere med den originale kasse!

Min far havde en ZX Spectrum inden jeg blev født og indtil lige efter, som han fik af sin bror – som så mange andre brugere lærte min far at programmere ved hjælp af netop sin ZX Spectrum; man kunne købe blade og bøger med kode til spil og programmer, og fra tid til anden ville der være sneget små fejl ind i teksten og efterhånden lærte min far at se fejlen og rette den i tide.

Selv har jeg ikke haft brugt min, mest af alt fordi jeg ikke har fået sat mig ind i Sinclair BASIC og ikke rigtig har haft en ordentlig båndafspiller til formålet.

Men én ting er sikker! Den har en lækker størrelse, flot design og så er den bare lidt sjovere med kassen til! Dog er grafikken noget mere primitiv end både Commodore 64 og VIC-20.
En ZX Sectrum som denne fylder – uden tilbehør – 230 x 144 x 3 mm og vejer 550g.

Årgang1982
CPUZilog Z80A @3.5 MHz
RAM48 kB RAM
16 kB ROM
LagerTilsluttes normal båndoptager
Andet udstyr, herunder Microdrives kunne også tilkøbes
OSSinclair BASIC

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *