Commodore 64 C

I 1986 lancerede Commodore en revision af den oprindelige Commodore 64; der var et mindre bundkort og et nyt kabinet som minder lidt om det til Commodore 128 i både form og farve. Der er desuden brugt nogle andre varianter af SID, VIC-II og I/O-chipsene end i de oprindelige udgaver, og RAM gik fra otte moduler til to.

Faktisk er der så sent som efteråret 2016 rapporteret om en Commodore 64C som stadig bruges i det daglige arbejde på et autoværksted i Polen; computeren har været udsat for meget (bl.a. en oversvømmelse) men fungerer stadig upåklageligt (link).

Denne C64C har jeg brugt meget og er egentligt glad for den – det er uanset hvad en der beholdes – spørgsmålet er bare hvilken en “brødkasse” jeg beholder ved siden af den.

Årgang1990
BundkortCommodore 64 Short Board
CPUMOS Technology 6510A @ 0,985 MHz
RAM64 kB
GrafikchipVIC-II
LagerCommodore CN2 Datasette (båndstation)
Commdore 1541-II (5,25″ diskettedrev)
OSCommodore Basic v2 CLI

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *