BBC Micro B

Engelsk TV-stjerne: BBC-navnet i computeren står faktisk for British Broadcast Corporation – det britiske nationale TV-selskab og var et bestillingsarbejde til deres TV-program The Computer Programme som var et program hvor man kunne lære at programmere. Computerne blev designet af Acorn Computers som vandt et udbud foran bl.a. Sinclair og gjorde at den bl.a. blev meget populær både blandt befolkningen, men især på skoler hvor op mod 80% af de britiske skoler havde mindst én BBC Microcomputer.

Historien lyder endda på at Acorn ikke havde en funktionel prototype da de blev indkaldt med deres bud, og arbejdede døgnet rundt for at få en klar til fremvisning.

Denne her jeg har har, som så mange andre BBC Microer en lille udfordring, som jeg skal have kigget på. Når det så er gjort er det en lidt spændende computer; I bunden er der nogle sockets hvor man kan indsætte ROMer med software, hvor den ene er mere eller mindre reserveret til OS – hertil har jeg så et Sideways-kort som udvider antallet af sockets. Man kan også få diskettedrev til dem, men det bliver nok svært at finde, og ellers er det noget med at få software på bånd – eller kode det selv (BASIC eller COBOL) – jeg har også en GoMMC-modul hvor man kan bruge et MMC-hukommelseskort til at have data på.

Årgang1981
BundkortAcorn
CPUMOS 6502
RAM32 kB
UdbygningSidewise Sideways ROM/RAM
LagerBåndoptager tilsluttes
GoMMC
OSBBC Basic

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *