Atari 1040 STE

Jeg voksede op med Amiga 500 (før det Commodore 64 og efter Amiga 500 havde vi både Commodore CDTV og IBM-PCere) – så Atari har aldrig rigtig vundet frem hos mig. Men en aften købte jeg en håndfuld gamle computere for en ret god pris, og en af disse var denne tyske Atari 1040 STE.

Out of the box kan jeg sige at jeg slet ikke er så imponeret af Atarien som jeg har været af Amigaen, og jeg tror faktisk ikke at det fordi jeg er farvet af min forkærlighed for Amigaen: udseenet i TOSen syntes jeg er mere groft end Amiga Workbench.

Dog syntes jeg meget godt om designet af computeren med små romber, men nogle ting er også ret dumme – bl.a. hvorfor skal joystick/mus-portene være i bunden af computeren? At strømforsyningen er indbygget i kabinettet frem for den store klods Amigaen har slæbende efter sig giver et mere rent look – men også en tungere maskine.

Årgang1989
CPUMotorola 68000 @ 8 MHz
RAM1 MB
GrafikchipShifter (opgraderet)
Lager3,5″ disketter
Der er mulighed for harddisk.
OSTOS “Rainbow” 1.6 (tysk)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *