Apple Macintosh SE/30

Nu bliver det pikant! Apple har det med at sætte et x bag modellerne der har fået en opgradering fra Motorola 680×0 til 68030 – f.eks. Macintosh IIx – det gik dog ikke rigtigt med SE-modellen; det ville nok være for meget for de fleste brugere at have en SEx-computer…
Og faktisk er det lidt sjovt at hvis man køber efterfølgeren, Macintosh Classic II får man en 60% sløvere computer; i stedet for 32-bit bus har Classic II kun en 16-bit bus og har kun plads til 10 MB RAM modsat SEx’ens 32 MB.

Ud over en større CPU er der mulighed for mere RAM, og det er lidt en plan der tiltaler mig! Da jeg mangler en harddisk til min SE 1-20 har jeg også overvejet at flytte begge harddiske rundt så denne kommer over i min SE FDHD og dens harddisk kommer i SE 1-20eren, og i denne her vil jeg så installere et SCSI2SD-kort som jeg har.

Modsat mine to andre klassiske Macinstosh all-in-one computere så har jeg brugt denne her en hel del, og det er også den jeg kommer til at skulle beholde hvis jeg kun skal have en SE.

I sæson 3, episode 7 af komedieserien Seinfeld står der en Macintosh SE/30 på Jerrys skrivebord.

Årgang1991
CPUMotorola 68030 @ 16 MHz
RAM5 MB SIMM RAM (30-pin)
Kan udvides til 32 MB
LagerQuantum 80 MB SCSI
Super Drive FDD
OSMac System 7.0.1 (tysk)
TastaturApple Keyboard II (QWERTZ)
MusApple Desktop Bus Mouse II
JoystickGravis MouseStick II

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *