Amiga 500 (Barndom)

Det er ikke særlig tit man oplever det: Den computer man havde som barn kommer hjem til én igen: Jo, hvis den stod hos ens forældre og man så fandt den frem en dag – men det er ikke tilfældet her: Mine forældre havde givet denne væk da jeg fik PC og mine søstre ikke spillede på den – i mange år spillede vi så på den når vi var på besøg hos vores fætre og kusine, men en dag havde de også fået PC og Amigaen forsvandt. Den fik en plads i kælderen sammen med de forskellige joysticks og spil.

En dag fik jeg så lov at hente den! Kælderrummet havde været oversvømmet og min onkel var ikke sikker på om den stadig var der eller om den var blevet smidt ud – men den var der! Og den virkede stadig! Dette er uden tvivl den af mine Amiga 500 der har den største plads i min samling – også selvom jeg har én i original kasse og en “førsteudgave“, men det er noget helt andet når det er den man havde som barn – og ikke bare en der ligner.

Jeg får aldrig min barndoms Commodore 64 (i alt fald ikke med sikkerhed, da jeg ikke kender serienummeret) eller vores Commodore CDTV tilbage – så lidt sejr er dette da.

Årgang1991
BundkortA500 PCBA
CPUMotorola 68000 @ 7,09MHz
RAM512 kB
+ 512 kB Commodore A501
GrafikchipCSG 8362R8 (Denise)
LagerChinon FB-354 FDD
OSAmigaOS 1.3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *