Apple iMac G4

Den absolut flotteste computer – og sådan er det bare. I alt fald nok en af de mest ikonisk designede computere. Ofte kaldet “Sunflower Mac” eller “iLamp” på grund af dens specielle design, og en computermodel jeg ikke så tit syntes at jeg ser til salg (i alt fald ikke her i Danmark). Jeg har længe ville have en – mest af alt på grund af dens udseende, og pludselig fik jeg en – og til en god pris.

Den var meget støvet indeni, og jeg kunne se at en cap var gået, men den fungerer faktisk alligevel. Og i 2022 nød jeg at spille Harry Potter og De Vises Sten på den – dog med en IBM-skærm tilsluttet: Den indbyggede skærm gik nemlig desværre i stykker under en flytning.

Selvom den ikke er så kraftig så har den en rimelig fed fordel: Den kører nemlig med dobbelt styresystem så den både kan køre OSX og OS9 applikationer, så den giver et fin spektrum at kunne arbejde i – og så er den bare flot at kigge på!

Kabinet10.6″ halvkugle kabinet som også fungerer som fod for skræmen
BundkortPowerMac4,2 – rundt bundkort
CPUPowerPC (G4) 7450 @700 MHz
RAM128 MB SD-RAM
Makimal RAM: 1 GB officielt – 2 GB uofficielt
Bruger både 168-pin SD-RAM og 144-pin SD-RAM (laptop) – en af hver
GrafikchipnVidia GeForce 2 MX – 32 MB
LydkortOnboard
Lager40 GB HDD
OSApple Mac OS X 10.1.5 “Puma” som primært OS 
Apple Max OS 9.2 i “Classic” mode. 
KabinetkølingPanaFlo FBL09A12V 80mm
Skærm15″ TFT LCD (defekt)
Maksimal opløsning på 1024 × 768
TastaturApple Keyboard A1243
MusApple Pro Mouse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *