Apple eMac Topsearch USB 2.0

Ikke min første Macintosh stationære, men den første eMac: Den har et rent design i forhold til den ikoniske tofarvede iMac G3 som den ellers ligner forholdsvis meget, men er bygget omkring iMac G4.

De første modeller i slut-april 2002 havde en 700 MHz PowerPC 7441 G4 CPU, 128 MB SDRAM (med mulighed for at opgradere til 1 GB) og en 32 MB GeForce2 MX grafikchip – og de næste tre varianter havde alle små opgraderinger på den ene eller anden parameter. Denne model her er den fjerde opgradering af den oprindelige (den femte “generation” eMac) og havde ud over endnu engang en kraftigere CPU også blevet opgraderet til de hurtigere DDR RAM som også tillod 2 GB maximalt.

På trods af at det er en CRT-skærm, er det en fladskærm og buer derfor ikke ud af som de fleste andre CRT-skærme; billedkvaliteten er helt fænomenal og står helt skarpt og klart i farverne; jeg har været meget imponeret. Mindre imponerende er de capasitors som Apple har brugt både på iMac G4 og på eMac: de lider af den sædvanlige sygdom som mange andre motherboards også gør i den periode med blown caps og kan give alt fra nogenlunde ok over i ustabilitet til den visse død. Denne er desværre relativt ustabil og vil kræve en re-cap for at blive rigtig god – dog fik jeg den gratis, så det er da ok at skulle kaste lidt caps efter den.

Det er dog en Mac som jeg tænker at jeg vil beholde i lang tid; den er kraftigere end min G4 “iLamp”, men ikke så kraftig som min G5, – og helt omvendt er designet: Lækre end G5, men ikke ret meget (hvis noget) kan slå G4. Måske bliver den solgt en dag – måske ikke.

KabinetApple all-in-one eMac med 17″ (16″ synlige!) flad CRT-skærm og 16W højtalere
BundkortApple
CPUPowerPC G4 7447A @ 1,25 GHz
CPU-kølerxxx
RAM1 GB 333 MHz PC2700 DDR RAM (2x 512)
Oprindeligt leveret med 256 MB SDRAM
Maximum: 1 GB officielt – 2 GB uofficielt
Grafikkort32 MB ATI Radeon 9200 AGP 4x – onboard
LydkortOnboard
LagerMaxtor – 80 GB HDD
PSUxxx
OSApple Mac OS X “Panther”
KabinetkølingBlæser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *