HP EliteDesk 800 G1+

HPs EliteDesk 800 skulle være en fin budget gamingcomputer – hvis man kan skaffe et low-power, low profile grafikkort; heldigvis har Gigabyte netop sådan et. Oprindeligt brugte jeg denne til Windows 10 spil og spillede bl.a. Far Cry 5 på den. Senere byggede jeg et ATX setup til mit Windows 10 brug og brugte denne til at spille og “lege” i Linux (til Linux brugte jeg før en HP Compaq Elite 8100), hvor den måske er lidt et overkill da det er forholdsvis begrænset hvor mange af de helt store spil der bliver publiceret til Linux (dog kommer der alligevel en del krævende spil!).

Nogle gange har jeg dog måtte køre computeren som en cabriolet udgave hvor jeg har haft låget åben; dette var under Far Cry 5 hvor den ellers frøs – i cut scenes, ikke under selve spillet.

Desværre er der ikke meget plads eller mulighed for at opgradere denne computer, med mindre at man flytter den over i et normalt ATX- eller mATX-kabinet, dette vil kræve en adapter til strømforsyningen (ATX 24-pin) og bundkortet (proprietær HP) – og sådan en har jeg dog skaffet da det var planen at bygge den over i et kabinet. Desværre overlevede det originale bundkort ikke flytningen, da jeg fik forbundet et stik forkert, så bundkortet er blevet udskiftet med dens bror, nemlig TWR (Tower) modellen, som er kommet tilbage i HP-kabinettet – det krævede dog at jeg monterede en lille blæser (en jumper kunne sikkert være nok) da TWR bundkortet søgte efter en Chassis Fan og hvis jeg ikke ville trykke F1 hver gang jeg startede computeren var det den eneste vej frem.

Årgang2014
KabinetHP EliteDesk 800 G1 SFF
BundkortHP EliteDesk 800 G1 SFF (Q85 chipset)
CPUIntel Core i5-4590 @ 3,3 GHz
CPU-kølerHP 711578-002
RAMVengence CMY32GX3M4A1600C9R 2x 8 GB DDR3
Samsung M378B5673FH0-CF8 8500U 2x 2 GB DDR3
= 20 GB DDR3 RAM
(maximal RAM: 32 GB)
GrafikkortGigabyte Nvidia GeForce GTX 1050 Ti Low Profile
LydkortOnboard
NetkortPowerOn DMG-35 WiFi & Bluetooth
LagerCrucial BX200 – 240 GB SSD
Toshiba PC P300 – 1 TB HDD
HP DS-8ACHS-JBS DVD/CD Rewriteable
PSUHP 240W EPA90 ENTL13
OSLinux Mint
KabinetkølingPassiv (originalt)
Skærm2x 24″ HP
TastaturHP
MusHP

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *