Compaq Deskpro 590 (Solgt)

Jeg fandt denne computer i sommerhuset, hvor den har ligget i mange år! Der manglede et par komponeneter, bl.a. en harddisk – hvilket har vist sig at være problematisk da disse gamle Compaq computere gemmer BIOS på en allokeret partition på harddisken og nogle dæksler ved mediedrevene.

Dertil har jeg købt ekstra RAM, lydkort (ISA) og grafikkort (PCI).

Computeren er født med en 90 MHz Pentium CPU og 8 MB RAM som jeg så var opgraderet til en 150 MHz Pentium og 32 MB RAM – så jeg gik fra at ville installere en ren DOS installation til en Windows 98.

Desværre havde Compaq det med at BIOS skulle være på en skjult partition på harddisken, hvilket betyder at går harddisken i stykker skal der lægges ny BIOS ind på en ny harddisk – denne skal være helt uden partitioner da BIOS partitionen skal ligge først. Harddisken skal dertil være under 8 GB og opbygningen af den (cylindre, hoveder, sektorer) skal være kendte for at sætte systemet op – og de må kun ligge indenfor en vis range. Jeg forsøgte mig med et Compact Flash kort på en IDE-adapter, men denne viste sig desværre at have for mange registrede sektorer. Jeg prøvede også med en 850 MB harddisk fra en anden computer men den kunne heller ikke sættes korrekt op selvom jeg benyttede informationerne fra den anden computers Phoenix BIOS.

Til sidst valgte jeg at trække stikket på projektet, fjernede de ekstra indstikskort og solgte computeren.

Årgang1996 (21. januar)
KabinetCompaq DeskPro/ProLinea
BundkortCompaq System Board 003768-11 KM 22/1
CPUIntel Pentium SY015 P1 @ 150 MHz
CPU-kølerPassiv
RAM65 MB (4x 16 MB EDO RAM + 1 MB på bundkortet)
GrafikkortOnboard
PSUCompaq DPS-145QB H (Compaq part no.: 214978-001 el. 214969-001)
KabinetkølingPassiv
TastaturCompaq SK-2860
MusHP M-S34

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *