AC-98 (Solgt)

Et lille byggeprojekt jeg startede fordi jeg havde nogle ekstra dele liggende som lige så godt kunne komme ud at arbejde. Kabinettet er noget nyere (fra 2008), hvor motherboardet blev introduceret omkring ultimo 2000.

Der hvor jeg har haft en de største udfordringer har klart været en mangel på SDRAM; jeg har simpelthen ikke haft nok brugbare RAM, så det er endt med en blanding af 100 og 133 MHz – og en jeg faktisk ikke ved hvad hastighed bussen kører med. Jeg har nogle SDRAM i min iMac G4 og eMac som nok kunne bruges, men det kræver at jeg først får udvidet dem, og det er ikke helt nemt at finde store SDRAM-klodser.

Dernæst har det været en stor udfordring at få installeret et lydkort, og få det til at fungere! Jeg har prøvet med de to jeg har haft liggende; et SoundBlaster Live! og et Yamaha, begge uden held. Jeg gav dog ikke op og fandt en af mine kasser med hardware hvor der lå et AvanceLogic ALS4000 som blev sat i computeren og efter en frisk installation af Windows og udpakning af alle .CAB lykkes det at få alle driverne installeret – inklusiv lyden!

Dog er teknologien løbet fra det trådløse kort: Routerne understøtter ikke længere 54g.

GPUen blev lanceret primo 2002, så generelt et passende valg til maskinen som ligger omkring 2000-2003 i tidsperiode. Jeg har generelt altid været tilfreds med ASUS’ motherboards, men for nyligt er jeg begyndt at bruge MSI hardware meget, som bl.a. min hjemmebygget MSI Aero også giver et godt indblik på; det er nu rent tilfældigt at det er et MSI grafikkort der sidder i denne her; igen så er computeren lavet af hardware som jeg har haft liggende i overskud.

Kabinettet er som sagt noget nyere, kvalitetsstemplet i sidedøren skriver 2008 og er derved bygget i den sene XP eller midt-Vista era. Den har naturligvis front-audio som dette kort ikke kan bruge til noget da motherboarded jo ikke har on-board lyd og lydkortet ikke har pinout til at montere dem, derfor er der også sat blændpropper i udgangene, men de to USB-porte der sidder foran fungerer naturligvis.

KabinetArctic Cooling Silentium T4
BundkortASUS CUSL2-C (manual)
Intel i815EP (Solano-3) chipset
CPUIntel Celeron Pentium 3 @ 633 MHz (Coppermine-128)
Socket 370
CPU-kølerGlacial Tech
RAMPC-100 @ 64 MB SDRAM
EUDAR Pentium II & Pentium III PC133 @ 64 MB SDRAM
Compaq 64 MB SDRAM
= 192 MB SDRAM
(maximal RAM: 512 MB)
GrafikkortMSI GeForce 4 TI 4200 @ 128 MB (G4TI4200-TD)
AGP 8x
LydkortAvanceLogic ALS4000
NetkortNvidia Eline NE-320X-S
Belkin F5D6001 – 802.11b Wireless desktop network card
I/O (ikke på bundkort)Serial port
LagerMaxtor 4D040H2 – 40 GB HDD
Sony MPF920
NEC ND-3540A DVD-RW
PSUAntec True 330P
OSMicrosoft Windows 98 SE
KabinetkølingArctic Cooling dobbelt blæser
MusHP USB
Originale CDerASUS M156: Intel 815E Chipset Series
ASUS M168: Intel 815E Chipset Series
Nvidia driver
AC98

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *